Τρίτη 10 Ιουνίου 2008



ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 2008”

Óáò êáëïýìå íá ôéìÞóåôå ìå ôçí ðáñïõóßá óáò ôéò
äéÞìåñåò ðïëéôéóôéêÝò åêäçëþóåéò ðïõ äéïñãáíþíåé ï
Ìïñöùôéêüò êáé ðåñéâáëëïíôéêüò ¼ìéëïò ÐÝëëáò ‘’Ç
Áñ÷áßá ÐÝëëá’’

ΣΑΒΒΑΤΟ 14/6/2008 (Δημοτικό Θέατρο Πέλλας)

8.30μ.μ. Η παιδική χορωδία του Μορφωτικού Ομίλου Πέλλας με διεύθυνση της Πασχαλίνας Τσέρνου στα τραγούδια: 1)Μακεδονία ξακουστή 2)Στη Μακεδονία του παλιού καιρού. 3)Η Άννα στο δάσος περπατεί.

(παραδοσιακό δυτ. Μακεδονίας).

4)Η μπαλάντα του Αντρίκου 5)Μινχάουζεν 6) Λεβεντογέννα Πέλλα.

8.50μ.μ. Πέλλα πρωτεύουσα της αρχαίας ΜακεδονίαςΟμιλήτρια η προϊσταμένη της ΙΖ ΕΠΚΑ Αρχαιολόγος κ. Μαρία Λιλιμπάκη -Ακαμάτη.

9.15: Ομιλία: “Η συμβολή του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην διάδοση του χριστιανισμούΟμιλητής: Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Εδέσσης -Πέλλης και Αλμωπίας κ.κ. Ιωήλ.

9.45 Η μικτή χορωδία του Μορφωτικού Ομίλου Πέλλας με διεύθυνση του κ. Απόστολου Τσέρνου , στα τραγούδια: 1)Ο βασιλές Αλέξανδρος (Μεσογειακό). 2) Ο Βουκεφάλας (στίχοι -μουσική Τσέρνος Απόστολος). 3) Λεβεντιά καμαρωτή.(τραγούδι του μακεδονικού αγώνα ) 4) Λεβεντογέννα Πέλλα. (πατριωτικό τραγούδι Πέλλας)

Παίζουν οι μουσικοί: Τσέρνου Πασχαλίνα πιάνο, Τσέρνου Αγγελική, βιολοντσέλο και Τσέρνος Απόστολος, λαούτο.

Θα ακολουθήσει προβολή του ντοκιμαντέρ του δημοσιογράφου Νίκου Ασλανίδη της ΕΡΤ3 “Αληθινά σενάρια Πέλλα της Ελλάδας -Συρίας και Ιορδανίας.

ΚΥΡΙΑΚΗ 15/6/2008

10.30 πρωί. 1ο Κυνήγι Θησαυρού: θα διεξαχθεί στα όρια της κωμόπολης της Πέλλας από παιδιά αγόρια και κορίτσια ηλικίας 11-15 ετών.

7.30μ.μ. Αγώνας δρόμου

Με συμμετοχή παιδιών και νέων αλλά και κάθε ηλικίας. Εκκίνηση από το ανάκτορο όπου γεννήθηκε ο Μ. Αλέξανδρος και τερματισμός στην κεντρική πλατεία της Πέλλας, μπροστά στον ανδριάντα του Μ. Αλεξάνδρου όπου θα γίνει και η απονομή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: