Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2011

ΦΩΝΕΣ ΝΕΡΟΥ ΜΥΡΙΑΔΕΣ
Στα πλαίσια της Πανελλήνιας Εκστρατείας του ΥΠΠΟΤ «Περιβάλλον και Πολιτισμός: Φωνές Νερού Μυριάδες», η ΙΖ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων σε συνεργασία με το Μορφωτικό – Περιβαλλοντικό Όμιλο Πέλλας «Η Αρχαία Πέλλα», διοργάνωσε την Πέμπτη 6 και την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου, στην πλατεία της Αρχαίας Κρήνης για τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου και του Γυμνάσιου Πέλλας ενημέρωση για το αρχαίο μνημείο της κρήνης από τον αρχαιολόγο της ΙΖ΄ ΕΠΚΑ κ. Τσούγγαρη Χάρη και τον πρόεδρο του Μορφωτικού Περιβαλλοντικού Ομίλου Πέλλας «Η Αρχαία Πέλλα» κ. Αθ। Πραγκαλάκη। Ακολούθησε παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού που παίχτηκε από τους μαθητές με πολύ κέφι।

Το Σάββατο 8 Οκτωβρίου και ώρα 19:00.στο δημοτικό θέατρο Πέλλας, έγινε ενημερωτική εκδήλωση για το νερό. Η εκδήλωση περιλάμβανε ομιλίες για την ιστορία και τη λαογραφία της αρχαίας κρήνης, προβολή ταινίας για τη σημασία του νερού και τραγούδια για το νερό από τη χορωδία του ΚΑΠΗ Δήμου Πέλλας με δάσκαλο χορωδίας τον κ. Καλιωτάκη Στέφανο. Παράλληλα λειτούργησε στην είσοδο του θεάτρου και έκθεση παλαιών φωτογραφιών της αρχαίας κρήνης.

Η εκδήλωση αρχικά προγραμματίστηκε να γίνει στην πλατεία της αρχαίας κρήνης της Πέλλας αλλά λόγω κακοκαιρίας, η εκδήλωση έγινε στο Δημοτικό Θέατρο.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι δυο βουλευτές του νομού μας και συγχωριανοί, κα Τζάκρη Θεοδώρα και Καρασμάνης Γεώργιος।

Δεν υπάρχουν σχόλια: