Δευτέρα, 24 Ιουνίου 2013

ΕΚΔΗΛΩΣΗ "ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 2013" ΣΤΗΝ ΠΕΛΛΑ


Διοργανώθηκε χθές Κυριακή 23 Ιουνίου 2013 από τον Μορφωτικό Περιβαλλοντικό Όμιλο Πέλλας «Η Αρχαία Πέλλα» στο Δημοτικό Θέατρο Πέλλας το 14ο αφιέρωμα στον Μ. Αλέξανδρο. Την εκδήλωση άνοιξε η Παιδική χορωδία του Μορφωτικού Ομίλου Πέλλας. Με διεύθυνση της μουσικού Πασχαλίνας Τσέρνου που απέδωσαν μελωδικότατα τα τραγούδια: 1) Αλεξάνδρεια(Ελ. Ρεμπούτσικα) 2)Τράβα μπρός(Μ. Χατζιδάκι) 3)Φέτος το καλοκαιράκι (παραδοσιακό Θράκης) 4)Ρουμελάϊ (Παραδ. Ρουμανίας) 5)Ερωτικό (Νότη Μαυρουδή).
Ακολούθησε η ημιδραματοποίηση κειμένων από το έργο Μέγας Αλέξανδροςτου Νίκου Καζαντζάκη. Τα κείμενα απόδωσαν τα παιδιά της εφηβικής ομάδας του Θεατρικού Εργαστηρίου Πέλλας, με διδασκαλία της φιλολόγου καθηγήτριας κας Κατερίνας Ευσταθίου.
Η εκδήλωση τέλειωσε με τη Μικτή Χορωδία του Δήμου Πέλλας στα τραγούδια: 1)Μακεδονία ξακουστή. 2)Στη Μακεδονία του παλιού καιρού. 3)Αλέξανδρος ο βασιλιάς. 4)Του Αλεξάνδρου τα παιδιά.
 Την χορωδία διεύθυνε και έπαιξε ακορντεόν ο μουσικός κ. Καλλιωτάκης Στέφανος.   

 
Αγώνας δρόμου 1200μ.
Με συμμετοχή παιδιών και νέων. Η εκκίνηση έγινε από το ανάκτορο όπου γεννήθηκε ο Μ. Αλέξανδρος και ο τερματισμός στην κεντρική πλατεία της Πέλλας, μπροστά στον ανδριάντα του Μ. Αλεξάνδρου όπου έγινε και η απονομή.


Δεν υπάρχουν σχόλια: