Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2009

ΑΝΟΙΞΕ ΤΙΣ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΤΟ ΝΕΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΠΕΛΛΑΣ

Σήμερα Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου η προϊσταμένη της ΙΖ΄ ΕΠΚΑ κ. Λιλιμπάκη Ακαμάτη Μαρία και ο καθ. του Αριστοτ. Πανεπισ. Θεσσ/νίκης κ. Ακαμάτης Ιωάννης ξενάγησαν το προσωπικό του μουσείου το πρωί και τους κατοίκους της Πέλλας το απόγευμα στο νέο αρχαιολογικό μουσείο της Πέλλας που άνοιξε για πρώτη φορά τις πύλες του. Πρόκειται για την υλοποίηση του ονείρου αρχαιολόγων μα και κατοίκων της Πέλλας που πραγματοποιήθηκε επιτέλους σε περίοδο περίπου τριών χρόνων από την θεμελίωση του.
Σε ένα μοντέρνο κτίριο 3.000 τ.μ. ο επισκέπτης θα δεί μια άρτια και μοναδική συλλογή από αρχαία αντικείμενα που πολλά
παρουσιάζονται για πρώτη φορά.


1 σχόλιο:

ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ είπε...

ΨΗΦΙΣΜΑ

Οι Μακεδονικές Οργανώσεις καθώς και οι φορείς που υποστηρίζουν τις θέσεις και τις απόψεις των τριών εκατομμυρίων Μακεδόνων τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και στο εξωτερικό, έχο-ντας επίγνωση της κρισιμότητας στην οποία έχει περιέλθει η διαπραγμάτευση για το όνομα της ΠΓΔΜ, καλούν την Κυβέρνηση καθώς και τους πολιτικούς Αρχηγούς και Βουλευτές όλων των κομμάτων, όπως διαφυλάξουν τα εθνικά συμφέροντα και την εθνική αξιοπρέπεια από την επιβουλή των Σλάβων των Σκοπίων κατά της Ιστορίας και του Πολιτισμού της Μακεδονίας και συνακόλου-θα της Ελλάδος.

ΔΗΛΩΝΟΥΝ
Ότι δεν πρόκειται να δεχθούν την συμπερίληψη του όρου Μακεδονία στο όνομα του κράτους των Σκοπίων.

ΖΗΤΟΥΝ
Από την Κυβέρνηση να εγκαταλείψει την πολιτική του γεωγραφικού προσδιορισμού και να συ-μπεριλάβει στην διαπραγμάτευση και τα ζητήματα του καθορισμού της ονομασίας του έθνους, της υπηκοότητας και της γλώσσας, ώστε να αποτραπεί η χρήση του όρου Μακεδονία.

ΚΑΛΟΥΝ
Την Κυβέρνηση να αρνηθεί την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ΠΓΔΜ καθώς και την ένταξη της στο ΝΑΤΟ ή σε άλλους Διεθνείς Οργανισμούς στους oποίους η χώρα μας έχει το δικαίωμα της αρνησικυρίας, προτού λυθούν τα προβλήματα του ονόματος, της εθνότητας, της υπηκοότητας και της γλώσσας.