Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Ο ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΠΕΛΛΑΣ "Η ΑΡΧΑΙΑ ΠΕΛΛΑ" ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΑ ΤΗΣ ΤΣΕΧΙΑΣ 24-25 Ιουλίου 2012

ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΡΑΓΑΣ









Ο Μορφωτικός Περιβαλλοντικός Όμιλος Πέλλας συμμετείχε στο 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού "ZLATA PRAHA" 24 και 25 Ιουλίου στην Πράγα της Τσεχίας. Στο φεστιβάλ συμμετείχαν τέσσερα ελληνικά επτά τούρκικα ένα ρουμάνικο και ένα ισπανικό χορευτικό σχήμα. Μεγάλη αίσθηση έκανε στους χιλιάδες τουρίστες η παρέλαση που έγινε, (με τον όμιλο μας στην αρχή της παρέλασης), από την γέφυρα του Καρόλου μέχρι την πλατεία του ρολογιού στο ιστορικό κέντρο της παλιάς πόλης της Πράγας.
Τα μέλη του ομίλου μας διανυκτέρευσαν και ξεναγήθηκαν στις 21και 26 Ιουλίου  στην πρωτεύουσα της Ουγγαρίας Βουδαπέστη.

ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΠΕΛΛΑΣ







Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Ο Μορφωτικός Περιβαλλοντικός Όμιλος Πέλλας "Η Αρχαία Πέλλα" τιμά τον Μέγα Αλέξανδρο

Την Κυριακή 1 Ιουλίου 2012 στο Δημοτικό Θέατρο Πέλλας πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη εκδήλωση από τον Όμιλο "Αρχαία Πέλλα" προς τιμή του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
την εκδήλωση άνοιξε η παιδική  χορωδία με διδασκαλία και διεύθυνση της κ. Πασχαλίνας Τσέρνου, ακολούθησε η ομιλία από την αρχαιολόγο του Αρχαιολογικού  Μουσείου Θεσ/νικης κας Δέσποινας Ιγνατιάδου με θέμα το οποίο συγκλόνισε το κοινό:
Η τοιχογραφία στον τάφο του Φιλίππου Β΄ στη Βεργίνα: Βασιλικό κυνήγι με πολιτικούς συμβολισμούς
Την εκδήλωση έκλεισε η  Μικτή Χορωδία του Δήμου Πέλλας σε δύο τραγούδια για τον Μ. Αλέξανδρο.
έπαιξε ακορντεόν και διεύθυνε ο κ. Καλλιωτάκης Στέφανος.



ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΛΛΑ

Στην μεγάλη χορευτική εκδήλωση παραδοσιακών χορών που διοργάνωσε στις 23 Ιουνίου 2012 ο Μορφωτικός Περιβαλλοντικός Όμιλος Πέλλας "Η Αρχαία Πέλλα" στον χώρο του Δημοτικού Σχολείου Πέλλας στα πλαίσια της εκδήλωσης "Μέγας Αλέξανδρος 2012", εκτός από τα χορευτικά τμήματα του ίδιου του ομίλου,  έλαβαν μέρος και παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς και οι σύλλογοι: Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Πέλλας, Πολιτιστικός Σύλλογος Ραχώνας "Ο Ευκλείδης", Μορφωτικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Λευκαδίων "Η Αγία Παρασκευή", και Πολιτιστικός Σύλλογος Αθύρων.



Όλοι οι σύλλογοι ξεκίνησαν χορεύοντας με την συνοδεία  μουσικών οργάνων από την εκκλησία της Πέλλας μέχρι τον χώρο των εκδηλώσεων ενώ στον δρόμο προσφέρθηκαν εδέσματα και αναψυκτικά τα οποία ετοίμασαν κυρίες τουομίλου "Αρχαία Πέλλα".












Την επομένη ημέρα Κυριακή 24 Ιουνίου έγινε το 5ος κυνήγι θησαυρού από 7 τετραμελής ομάδες παιδιών τα οποία έπρεπε να λύσουν οκτώ γρίφους μέχρι να κατακτήσουν το έπαθλο ένα MP3 Player 4GB



Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Ο ΤΥΧΕΡΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΤΟΝ ΦΟΡΗΤΟ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΕΙΝΑΙ :1158