Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2010

"Ο Φιάκας" Δ. Κ. Μισιτζή ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΠΕΛΛΑΣ- Ν. ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ















ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΠΕΛΛΑΣ- Ν. ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ

"Ο Φιάκας" Δ. Κ. Μισιτζή

"Αστειότατη ιστορία και τραγούδια από την Κωνσταντινούπολη»

19,20,26,27,28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2010

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΛΛΑΣ

Σκηνοθεσία: Τρύφων Μάζνης

Μία ευχάριστη κι έξυπνη κωμωδία, όπου θίγονται και σατιρίζονται με καυστικό τρόπο οι υπερβολές της κοινωνίας στην Κωνσταντινούπολη στα τέλη του 19ου αιώνα, με τον Αντώνη Χαριζάνη στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Το έργο

Ο Χαρίλαος Πλουτίδης ή Χαράλαμπος Πεταλούδης ή Φιάκας (ο κεντρικός ήρωας με πολλά και ποικίλα ονόματα) ζει παρασιτικά στην Κωνσταντινούπολη του 1870 χρεωμένος ως το κόκκαλο.

Κομψευόμενος παριστάνει το γόνο καλής οικογένειας και πολιορκεί ερωτικά την εύπιστη και ρομαντική Ευανθία, που ανήκει στα ανερχόμενα αστικά στρώματα της εποχής προσβλέποντας ολοφάνερα στην προίκα της. Η πλοκή κορυφώνεται όταν ο Φιάκας, που κινδυνεύει να αποκαλυφθεί η αληθινή, οικτρή οικονομική του κατάσταση, μηχανεύεται τη μεταμφίεση του σε Γερμανό βαρώνο που βρίσκεται ινκόγνιτο στην Πόλη, και δοκιμάζει δήθεν, διατηρώντας την ανωνυμία του τη σταθερότητα και τη γνησιότητα των αισθημάτων της Ευανθίας, πριν να της κάνει πρόταση γάμου.

Συνεπαρμένη από τα μυθιστορήματα και την ελλιπή ψευτο-γαλλική της μόρφωση ζώντας λοιπόν σε μια ρομαντική ψευδαίσθηση, και συνάμα γοητευμένη από τους ευφάνταστους τίτλους ευγενείας του αγαπημένου της, η νεαρή Ευανθία γίνεται εύκολο θύμα.

Στο τέλος, αποκαλύπτεται η απάτη, η Ευανθία μετανοεί για την απερισκεψία της και όλα διορθώνονται και αποκαθίστανται.

Διανομή:

Φιάκας : Αντώνης Χαριζάνης

Γιάννης: Τρύφων Μάζνης

Ευανθία: Βαρβάρα Μάνου

Κοκκώνα Φρόσω: Βούλα Αργυράκη

Καζαμίας: Αντώνης Μάντσος

Χασάπης: Κώστας Καραγιάννης

Εφραίμ: Δημήτρης Καλιοντζής